БСП вече готви нов вот на недоверие. Това потвърди пред Канал

...
БСП вече готви нов вот на недоверие. Това потвърди пред Канал
Коментари Харесай

Маноил Манев: Когато се случи нещо хубаво, БСП иска вот на недоверие

БСП вече готви нов избор на съмнение. Това удостовери пред Канал 3 и социалистът Румен Гечев.

„ Това ли е им оръжието на Българска социалистическа партия. Ако това е оръжието им... Както видяхте вторият избор доста бързо привърши. Имаше единствено две изявления, с изключение на изрезките от вестници. Какво да им отговаряме”, съобщи от своя страна сътрудника му от ГЕРБ Маноил Манев, като по този метод изясни и за какво на скорошните диспути за вота на съмнение той и сътрудниците му от ГЕРБ не са коментирали претекстовете на Българска социалистическа партия.

Той разяснява и изказванията, че има напрежение измежду ръководещите и то може да бъде туширано посредством рокади на върха. „ Единственият човек, който може да прави, да мисли кадрови промени във връзка с министри е министър председателят. Може ли Румен Гечев да прави такива догатки? Като стане министър, тогава да ги приказва. Макар че по-добре да не става, като се има поради един интервал, когато той бе министър.

Когато една партия е сериозна, тя вади обстоятелства. А те единствено приказват и плашат хората. Това значи, че те нямат потенциала нещо положително да кажат. Когато се случи нещо хубаво в България и те излизат с един избор, нима някой ни чуе какво са споделили. Вече съм уверен в това – на всяко нещо хубаво, което се случи в България, би трябвало да има избор. Това е тяхната политика”, съобщи Манев.

Относно социологическите изследвания, съгласно които ГЕРБ усилва преднината си пред Българска социалистическа партия той разяснява: „ Ако някой може да каже с ръка на сърцето, че ГЕРБ не е самокритична партия, че не се вслушва в мнението на хората, то той няма да бъде прав. Ако приказваме за самокритичността, в случай че приказваме за алтернативността, то България няма друга опция, колкото и някои да се мислят за такава. Няма по какъв начин да се излъжат хората.
ГЕРБ внимава какво се случва в политическото пространство. И би трябвало да внимава като сериозна партия. Защото задачата не е ръководството, задачата не е да бъдеш във властта. Целта е да изпълниш програмата си. Затова неизбежно се съобразяваш с мнението на хората. Но в социологическите изследвания, хората даже и тези, които не гласоподават, споделят истината. И не избират беззъбата БСП”.

Депутатът бе безапелационен, че сериозен раздор сред ГЕРБ и Обединените патриоти няма, макар острото изявление на премиера Бойко Борисов, който разгласи, че няма да разреши повече той и партията му да бъдат употребени като тупан.
„ Образният метод на говорене на премиера е осезателен. Ясно е, че негативите се носят от огромния в обединението и те отиват в ГЕРБ, когато би трябвало и когато не би трябвало. Проскръцване обаче няма”, безапелационен бе Манев.

Той призна, че е почитател на Горан Брегович и неговия оркестър за сватби и погребения. Както към този момент е известно точно този оркестър ще свири на обичайния събор на левицата на Бузлуджа в края на юли. „ Да си изберат какво ще честват – женитба или заравяне. Но аз съм от Стара Загора и по кое време различен път ще ми пристигна толкоз близо Горан Брегович. Може и да отида. Ако не ме изгонят с камъни”, заключи Маноил Манев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР